Ik heb een redelijke mate van verstand, kan (meestal) behoorlijk nadenken en ben kritisch. Ik ben ver onder de 70. Ik ben niet erg volgzaam. Misschien ben ik zelfs recalcitrant te noemen. Ja, ik ben eigenlijk best wel eigenzinnig.

Friesch Dagblad

Ondanks die eigenschappen noem ik mezelf christen. Of misschien is het andersom: als christen kan ik niet anders dan eigenzinnig zijn. In die traditie ben ik opgegroeid. Die traditie is deel van me geworden. Dat probeer ik in dit interview uit te leggen.

Passen die kenmerken niet bij een keuze voor een theologische opleiding?  “Jij gelooft toch niet in God of zo, Jelle?” – het lijkt soms alsof je van een andere planeet komt als je van mijn generatie bent en nog weet dat Jezus Christus naast een uiting van frustratie ook nog iets met religie te maken heeft. En ja: de kerk is ook op zondag open.